Λοιπές δραστηριότητες

 

 

 

15-05-2015

Δράση Νο35 -  "ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΡΟΥΧΩΝ Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. ΠΕΙΡΑΙΑ"

Με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων και με τη συνεργασία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Πειραιά, στα πλαίσια του Κοινωνικού Σχολείου, πραγματοποιείται ενδοσχολικό πρόγραμμα με τίτλο "Τράπεζα Ρούχων".

Το σχολείο, μετά από κάλεσμά του προς τους Εκπαιδευτικούς, γονείς και φίλους, συγκέντρωσε σημαντική ποσότητα επιλεγμένων σε άριστη κατάσταση ρούχων, τα οποία καθαρίστηκαν και σιδερώθηκαν. Τα ρούχα αυτά είναι συγκεντρωμένα σε χώρο της σχολικής μονάδας του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Πειραιά και θα διανεμηθούν σε άπορους μαθητές του σχολείου, καθ' υπόδειξη της Κοινωνικής Υπηρεσίας.

Υπεύθυνοι για τη διανομή ορίζονται η κα Χατζηχαλεπλή Νίκη, Κοινωνική Λειτουργός και οι 2 καθαρίστριες πρωινής βάρδιας, κα Πασπατάκη Παναγιώτα και Νικοπούλου Κυριακή, οι οποίες θα προσφέρουν 1 ώρα εθελοντική εργασία καθημερινά πέραν του ωραρίου τους.

Στόχος του παραπάνω προγράμματος είναι η αξιοποίηση ρουχισμού από την εκπαιδευτική κοινότητα του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Πειραιά.

 

 

29-04-2015

 Δράση No29 -  "ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΕΚΘΕΣΗ ΜΗΧΑΝΩΝ HARLEY ΣΤΟ Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. ΠΕΙΡΑΙΑ"

Με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και ομόφωνη απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Πειραιά, την Παρασκευή 24-4-2015 πραγματοποιήθηκε έκθεση πρότυπων δίκυκλων μηχανών υψηλής τεχνολογίας HARLEY, με παράλληλη προβολή ντοκιμαντέρ στο αμφιθέατρο του σχολείου..

Η πρωτότυπη αυτή έκθεση πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο μπάσκετ του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Πειραιά, ενθουσίασε και τράβηξε το ενδιαφέρον των μαθητών μας στο μέγιστο βαθμό. Οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για την τεχνολογία των παραπάνω οχημάτων με την προβολή του σχετικού ντοκιμαντέρ, την έκθεση και την περιγραφή των τεχνικών χαρακτηριστικών τους από τους εθελοντές ιδιοκτήτες τους.

Ευχαριστούμε το Σύλλογο HARLEY-DAVIDSON Πειραιά για την εθελοντική του αυτή προσφορά στο σχολείο μας.

 

 

6/02/2015

Δράση Νο14 - "1ο Φεστιβάλ Πολιτισμού Ειδικής Αγωγής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης."Το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Πειραιά διοργανώνει το 1ο Φεστιβάλ Πολίτισμού Ειδικής Αγωγής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, το οποίο θα διεξαχθεί από τις 14/05/2015 έως τις 15/05/2015 στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου στην οδό Ανδριτσαίνης 10 στα Καμίνια, από τις 09.00 π.μ. έως τις 12.00 μ.μ. τηλ. 210-4614694

Το Φεστιβάλ θα επικεντρωθεί στην παρουσίαση ποικίλων πολιτιστικών δράσεων, δεν έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα καθώς ο σκοπός του είναι η ουσιαστική βιώματική επαφή με τον πολιτισμό.

Στη σημερινή κοινωνική και σχολική πραγματικότητα κρίνουμε ότι είναι ίσως πιο απαραίτητο από ποτέ, να συμβάλλουμε στην ενεργοποίηση και την εκπαίδευση των μαθητών μας, καθώς επίσης στην ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ των μελών της σχολικής κοινότητας.

Ευελπιστούμε αυτή μας η προσπάθεια να κατανείμει τα οφέλη του πολιτισμού στους μαθητές μας και να διοχετεύσει τους καρπούς της στην κοινωνία μας.

Καλούμε τη σχολική κοινότητα να στηρίξει αυτή την προσπάθεια που ελπίζουμε να αποτελέσει θεσμό τα επόμενα χρόνια.

Στόχοι μας:

1.    Η ανάπτυξη της πολιτιστικής δημιουργίας και ο εμπλουτισμός των πολιτιστικών θεσμών.

2.    Η ενίσχυση της αυτοεκτίμησης, η προβολή των δεξιοτήτων των μαθητών και η στήριξη των Ειδικών Σχολείων.

3.    Ο επαναπροσδιορισμός των σχέσεων με αγαθά του πολιτισμού.

4.    Η δυνατότητα πρόσβασης όλων των μαθητών στην πολιτιστική δημιουργία.

5.    Η εκπαίδευση των μαθητών στην κατεύθυνση της διαμόρφωσης της αισθητικής.

6.    Η συνειδητοποίηση της καλλιτεχνικής αισθητικής εμπειρίας ως πυροδότη της αυτοέκφρασης.

Δικαίωμα συμμετοχής στο Φεστιβάλ έχουν όλα τα σχολεία Ειδικής Αγωγής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που ανήκουν στην Περιφέρεια Αττικής.

Τα σχολεία που επιθυμούν να λάβουν μέρος στο Φεστιβάλ πρέπει να εκδηλώσουν το ενδιαφέρουν τους μέχρι τις 10 Μαρτίου 2015.

Για το σκοπό αυτό πρέπει:

1.    Να υποβάλλουν συμπληρωμένα την Αίτηση Συμμετοχής.

2.    Να στείλουν την αίτηση ηλεκτρονικά στη διεύθυνση: mail@eeeek-peraia.att.sch.gr ή με fax στο 210 – 4614694.

Οποιαδήποτε πληροφορία χρειαστείτε επικοινωνήστε με την κα. Προσαλέντη Μαρία στο 210 - 4614691.

Για να κατεβάσετε την Αίτηση Συμμετοχής πατήστε εδώ.

 

Ο Διευθυντής του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Πειραιά,

Καρούμπης Ευστάθιος


Σχολικό έτος 2013 - 2014

21/3/2014                                        

Την Πέμπτη 20/3/2014 πραγματοποιήθηκε οδοντιατρική εξέταση των μαθητών του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Πειραιά από κινητή μονάδα του Τοπικού Οδοντιατρικού Συλλόγου Πειραιά, στο χώρο του σχολείου.
Ευχαριστούμε θερμά τον Τοπικό Οδοντιατρικό Σύλλογο Πειραιά.


5/3/2014
Σήμερα Τετάρτη 5/3/2014, με πρωτοβουλία του υποδιευθυντή του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Πειραιά κου Κακωνά Ευστάθιου και του εκπαιδευτικού Φυσικής Αγωγής κου Κανελλόπουλου Αθανάσιου, μαθητές του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Πειραιά συνοδευόμενοι από τους γονείς τους παρακολούθησαν δωρεάν τον ποδοσφαιρικό αγώνα της Εθνικής Ελλάδας με την Εθνική ομάδα της Νότιας Κορέας στο στάδιο Γεώργιος Καραϊσκάκης.
Ευχαριστούμε την Ε.Π.Ο. γι’ αυτή τη χορηγία. 24/11/2013

Σήμερα Κυριακή 24/11/2013, με πρωτοβουλία του υποδιευθυντή κου Κακωνά Ευστάθιου, ομάδα μαθητών, συνοδευόμενη από τους γονείς τους και από τον υποδιευθυντή του σχολείου κο Κακωνά μαζί με τον πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων κο Στυλιανόπουλο Αθανάσιο παρακολούθησαν δωρεάν τον ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ των ομάδων ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ στο γήπεδο του Παναθηναϊκού.
Η μεταφορά των μαθητών έγινε ΔΩΡΕΑΝ από το γραφείο τουρισμού ΝΕΡΟΜΥΛΙΩΤΗΣ με λεωφορείο 50 θέσεων.
Ευχαριστούμε την ομάδα του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ γι΄ αυτή τη χορηγία.

Σχολικό έτος 2011 - 2012

  1. 1. Με πρωτοβουλία του διευθυντή κου Καρούμπη Στάθη εξασφαλίσαμε ένα κολατσιό καθημερινά σε όλους τους μαθητές του σχολείου μας για όλη τη σχολική χρονιά. Συγκεκριμένα κάθε μέρα στις 9:45 το σχολείο προσέφερε σε κάθε μαθητή τρεις (3) φέτες ψωμί με βούτυρο και μαρμελάδα ή μερέντα και ένα (1) ποτήρι γάλα. Η παραπάνω προσφορά οφείλεται στο σύλλογο Γονέων-Κηδεμόνων του ΕΕΕΕΚ Πειραιά, στη ΧΕΝ  Παλαιού Φαλήρου καθώς επίσης  και στον υπεύθυνο Πολιτικής Προστασίας Διονύσου κο Χάρη Βασιλειάδη, οι οποίοι χορηγούσαν τα παραπάνω τρόφιμα.
  2. 2. Λειτουργήσαμε με μαθητές, μέσα στα πλαίσια της εκπαιδευτικής διαδικασίας, «κυλικείο» όπου ομάδες μαθητών με υπεύθυνο τον αναπληρωτή του διευθυντή κ. Κακωνά Ευστάθιο αγόραζαν κουλούρια και χυμούς τα οποία πωλούσαν στο σχολείο. Τα δε μικρά «κέρδη» διατίθενται για τη δωρεάν διανομή των παραπάνω προϊόντων σε μαθητές που δεν είχαν τη δυνατότητα να τα αγοράσουν.  
  3. 3. Πραγματοποιήθηκαν δραστηριότητες εκπαίδευσης μαθητών εκτός σχολείου με διαδικασία που ορίστηκε από το Σύλλογο Διδασκόντων. Οι μαθητές εκπαιδεύτηκαν στη διαχείριση των χρημάτων, στην κυκλοφοριακή αγωγή και γενικότερα στην κοινωνικοποίησή τους, με υπεύθυνους εθελοντές εκπαιδευτικούς του σχολείου μας.