ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ 28ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΟ Ε.Ε.Ε.ΕΚ. ΠΕΙΡΑΙΑ

Την Πέμπτη, 27.10.2022 το Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Πειραιά πραγματοποίησε σχολικό εορτασμό, τιμώντας το “ΟΧΙ” του 1940. Βρισκόμαστε 82 χρόνια μετά το μεγάλο ΌΧΙ που είπαν οι Έλληνες στους Ιταλούς, στους Γερμανούς, στο σκοτάδι που περιέβαλε την Ευρώπη και την ανθρωπότητα. Η Ελλάδα τότε, αν και μικρή σε έκταση, αλλά μεγάλη σε ψυχές, έδωσε μηνύματα θάρρους, πίστης στις αξίες, πάλεψε για την ελευθερία και τα ιδανικά της.

Όλοι εμείς σήμερα θυμόμαστε και τιμάμε εκείνη τη μέρα, και είμαστε περήφανοι που ο καθένας από μας είναι διαφορετικός, μοναδικός, που ο καθένας από μας σέβεται το διπλανό του κι είναι περήφανος γιατί είναι ξεχωριστός. Κι έτσι λοιπόν με συγκίνηση σκεφτόμαστε, ότι οι πρόγονοι μας πέτυχαν το σκοπό τους, έδωσαν τη ζωή τους για να χαρίσουν μια ζωή σε εμάς ελεύθερη, ελπίζοντας πως θα δημιουργήσουμε έναν κόσμο καλύτερο, ένα κόσμο ανθρωπιάς κι ελπίδας. 

Στη γιορτή που ετοίμασε η πολιτιστική ομάδα, σε συνεργασία με τις μουσικούς και τις εκπαιδευτικούς φυσικής αγωγής παρακολουθήσαμε θεατρικό και μουσικοχορευτικό δρώμενο, που με πολλή αγάπη δημιούργησαν μαθητές και εκπαιδευτικοί. Το θεατρικό μας αφορμάται από το “Άσμα ασμάτων” του μοναδικού μας Μίκη Θεοδωράκη, τιμώντας τον για την πολυετή προσφορά του στη χώρα μας.  

Ελεύθερα περιστέρια, πετώντας αμέριμνα έρχονται σε επαφή με τον Χίτλερ και τον Μουσολίνι, τραυματίζονται, μα δε σκοτώνονται. Οι φίλοι τους τα αναζητούν, υμνώντας την ομορφιά του διαφορετικού, τη μοναδικότητα κάθε ανθρώπου και πιστεύοντας σε αξίες, στην ειρήνη, στην ελευθερία, στα δικαιώματα , διώχνουν τη σκοτεινιά, ελευθερώνουν τα περιστέρια κι έρχεται φως ξανά. 

Ο Διευθυντής του Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Πειραιά, Τζουβελέκης Παναγιώτης και ο Σύλλογος Διδασκόντων εύχονται Χρόνια πολλά, με την ελπίδα ότι η γνώση θα μεταφερθεί στις επόμενες γενιές, γιατί η γνώση της ιστορίας μας είναι δύναμη και ισχυρή βάση για να χτίσουμε το μέλλον μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *