Τιμώντας την ημέρα των Τριών Ιεραρχών στο Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Πειραιά- Δευτέρα, 30.01.2023

Τη Δευτέρα, 30.01.2023, ημέρα αφιερωμένη στη Γιορτή των Τριών Ιεραρχών, οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας εντός τάξης δημιούργησαν σχετικό υλικό και μίλησαν με τις μαθήτριες και τους μαθητές για τους τρεις Προστάτες των Γραμμάτων και της Παιδείας μας.

Παράλληλα, την τρίτη διδακτική ώρα δημιουργήθηκε ξεχωριστή δράση, κατά την οποία οι εκπαιδευτικοί ανέλυσαν ειδικά σχεδιασμένο εκπαιδευτικό υλικό, συζήτησαν με τους μαθητές, αλληλεπίδρασαν μέσω παιχνίδι ρόλων, αλληγορικών ιστοριών, καθημερινών παραδειγμάτων, ώστε μέσα από το διάλογο και τη μίμηση προτύπου να κατανοήσουν τα σπουδαία μηνύματα. Τη σημασία του να βοηθάμε ακόμα και με το λίγο που έχουμε, τη σπουδαιότητα του να έχουμε έναν καλό φίλο, το ρόλο της καλής πράξης και του ευγενικού λόγου στη ζωή μας και στη συμμετοχή στην κοινωνία μας.

Στόχος μέσα από τα σπουδαία διδάγματα του Μεγάλου Βασιλείου, του Ιωάννη του Χρυσόστομου και του Γρηγορίου του Θεολόγου όλοι μας να κατανοήσουμε την αξία των “γραμμάτων” αλλά και του σεβασμού του ανθρώπου με τη συνεχή βελτίωση της συμπεριφοράς μας.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Πειραιά και ο Διευθυντής Τζουβελέκης Παναγιώτης εύχονται χρόνια πολλά σε μαθητές και εκπαιδευτικούς!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *