Συμμετοχή του Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Πειραιά στη γιορτή “Μαζί ενώνουμε τα κομμάτια” στο ΣΕΦ την Κυριακή, 02.04.2023

Μαθητές και εκπαιδευτικοί του Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Πειραιά συμμετείχαν στη δεύτερη γιορτή χαράς με τίτλο “ Μαζί Ενώνουμε τα Κομμάτια” που διοργάνωσε το ΚΔΑΠ ΑμεΑ Πειραιά “Παρέα χαράς”  με την υποστήριξη του ΣΕΦ υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά και άλλων πειραϊκών φορέων.

Το σχολείο μας συμμετείχε δημιουργώντας Εργαστήριο Ανθοκομίας- Κηπευτικής, δίνοντας την ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους επισκέπτες να (μετα)φυτεύσουν σπόρους και φυτά. Παράλληλα, είχαμε δημιουργήσει γωνιά με εκπαιδευτικά παιχνίδια, αλληλεπιδρώντας με τους επισκέπτες και δίνοντας την ευκαιρία να παίξουν και εκπαιδευτούν μέσω βιωματικής μάθησης με όλο τους το σώμα, μέσω οπτικοκινητικού συντονισμού και θεραπευτικής διάστασης.

Την Κυριακή, 2 Απριλίου, ήταν  η Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό. Το σχολείο μας, όλη η εκπαιδευτική μας κοινότητα, μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς συμμετείχαν, μέσω συμπεριληπτικών πρακτικών στην κοινωνία με το βλέμμα στραμμένο στο “εμείς”, στη συμπερίληψη, σε μια “διαφορετική” ματιά αντίληψης του κόσμου. Μιας και ο καθένας κι η καθεμία από μας είναι μοναδικός/η, όλοι μας ξεχωριστοί μα όλοι ίσοι.

Ο Διευθυντής του Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Πειραιά

Παναγιώτης Τζουβελέκης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *