Παρακολούθηση θεατρικής παράστασης και βιωματικού παιχνιδιού “Ο Σίμος κι ο Σεισμός” από τους μαθητές του Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Πειραιά στις 23.03.2023

Την Πέμπτη, 23.03.2023 το σχολείο μας επισκέφθηκε ένας εξαιρετικός καλλιτέχνης του θιάσου “Τεχνόπολις” μετά από πρόταση της πολιτιστικής ομάδας και ιδιαιτέρως μετά από επικοινωνία της εκπαιδευτικού κ. Σουγιουλτζή, παρουσιάζοντας δωρεάν τη θεατρική παράσταση με τίτλο “Ο Σίμος κι ο σεισμός”, αλληλεπιδρώντας παράλληλα με τους μαθητές μας μέσω βιωματικού παιχνιδιού. Ένας καθηγητής φυσικών επιστημών μαζί με τον μικρό του φίλο, τον Σίμο, παρουσίασαν 3 ιστορίες της παγκόσμιας μυθολογίας για τον σεισμό και την επιστημονική εξήγηση του φαινομένου. Η παράσταση συνδύαζε κουκλοθέατρο, πρόζα και θέατρο σκιών – αντικειμένων.

Μετά την παράσταση ακολούθησε παιχνίδι με κάρτες, με τη συμμετοχή όλων των μαθητών για την εμπέδωση των μέτρων προστασίας από τον σεισμό.

Υπέροχες μουσικές, εναλλαγή σκηνικών και αντικειμένων, τοπίων και ιστοριών από όλους τους πολιτισμούς, κατανόηση του σεισμικού φαινομένου και προτάσεις για προστασία από αυτό είναι μόνο λίγα από όσα παρακολούθησαν μαθητές και εκπαιδευτικοί με αμείωτο ενδιαφέρον.

Από καρδιάς όλοι μας ευχαριστούμε το θίασο “Τεχνόπολις” για το όμορφο ταξίδι που μας χάρισε,  αλλά και για τις καινοτόμες εκπαιδευτικές προσεγγίσεις με γνώμονα πάντα μέσω της παιχνιδοποίησης της εκμάθησης βημάτων και πρακτικών προστασίας από τον σεισμό.

Ο Διευθυντής του Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Πειραιά

Παναγιώτης Τζουβελέκης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *