Τιμώντας το έθιμο της Τσικνοπέμπτης στο Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Πειραιά

Την Πέμπτη, 16.02.2023 μαθητές και εκπαιδευτικοί του Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Πειραιά τίμησαν το έθιμο της Τσικνοπέμπτης και της Αποκριάς. Χόρεψαν υπό τους καρναβαλικούς ήχους, ντυμένοι μασκαράδες, έψησαν σουβλάκια, τα οποία ήταν μια ευγενική χορηγία του Δήμου Πειραιά και συμμετείχαν στις προγραμματισμένες δράσεις της πολιτιστικής ομάδας. Μικροί και μεγάλοι  είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μοναδικές δημιουργίες μέσω face painting, έπλεξαν το γαϊτανάκι, συμμετείχαν στο παιχνίδι της πινιάτας στον προαύλιο χώρο, όπου το σπάσιμο της επεφύλασσε γλυκές λιχουδιές για όλους, πήραν μέρος στο μουσικοχορευτικό διαγωνισμό και στο διαγωνισμό της πιο ευφάνταστης αποκριάτικης στολής, όπου μεγάλοι νικητές ήταν “ο τέντζερης που βρήκε το καπάκι”. 

Το σχολείο μας στο πλαίσιο της εκδήλωσης και της συνεχούς συνεργασίας μας επισκέφθηκαν ο Διευθυντής ΔΔΕ Πειραιά,, κ. Αναστασόπουλος Δ., ο Δήμαρχος Πειραιά, κ. Μώραλης Ι., η Πρόεδρος της Β/βαθμιας Σχολικής Επιτροπής, κ. Αρβανίτου Δ., ο κ. Αγγελιδάκης Σ., κοινοτικός σύμβουλος καθώς και συνεργάτες τους. Όλοι μαζί, μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς και εκπρόσωποι του Δήμου καθίσαμε στα τραπέζια που είχαν στηθεί στην αυλή του σχολείου μας, συμφάγαμε, τιμήσαμε την παράδοση τσικνίζοντας, ενώ παράλληλα αναπτύχθηκε γόνιμος διάλογος για την εύρεση λύσεων σε προβλήματα που ανακύπτουν από τη σχολική καθημερινότητα, πιστεύοντας πως μέσω ουσιαστικής συνεργασίας όλα μπορούν να λυθούν ή βελτιωθούν.

Από καρδιάς ευχαριστούμε για τη διαρκή στήριξη τον Διευθυντή της ΔΔΕ Πειραιά, τον Δήμο και τους φορείς της κοινότητας για το έργο τους κι ευελπιστούμε σύντομα να μας δοθεί η ευκαιρία να ξανασυναντηθούμε σύντομα, όντας ένα σχολείο με μια πόρτα πάντα ανοιχτή, επιδιώκοντας να συμμετέχει ενεργά σε κάθε πτυχή της κοινωνίας μέσω συμπεριληπτικών πρακτικών. Ο Σύλλογος Διδασκόντων του Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Πειραιά και ο Διευθυντής, κ. Τζουβελέκης Παναγιώτης εύχονται σε όλες και όλους Καλές Απόκριες!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *