Επίσκεψη του Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Πειραιά στη Βουλή των Ελλήνων-Σε μια δημοκρατική κοινωνία όλοι οι πολίτες συμμετέχουμε ενεργά σε κάθε πτυχή της.

Αποτελεί πλέον παράδοση για το Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Πειραιά κάθε χρόνο μαθητές και εκπαιδευτικοί να επισκέπτονται τη Βουλή των Ελλήνων. Είχε προηγηθεί η διδασκαλία σχετικών ενοτήτων, όπως του πολιτεύματος, η σπουδαιότητα της ύπαρξης νόμων, του Συντάγματος και η εκμάθηση συνταγματικών δικαιωμάτων καθώς και οι αρχές που διέπουν την ψηφοφορία και η εκλογική διαδικασία.

Κατά την επίσκεψη μας στη Βουλή ξεναγηθήκαμε στους χώρους της, στη μεγάλη μουσειακή έκθεση, αφιερωμένη στο 1821 και στις συνεχείς προσπάθειες των Ελλήνων για ελευθερία. Εκεί υπήρξε συζήτηση με τις υπευθύνους του προγράμματος, μια ιστορική αναδρομή, επαφή με τα συνταγματικά άρθρα, ένα εκ των οποίων αφορά το πολίτευμα της Ελλάδας, ως Προεδρευομένη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία και την προστασία αυτού, ενώ είχαμε τη ευκαιρία να καθήσουμε στα έδρανα της Βουλής και να μιλήσουμε για τη λειτουργία της και τον ρόλο των Βουλευτών. Ήταν μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα εμπειρία για μικρούς και μεγάλους.

Η εκπαιδευτική μας επίσκεψη ολοκληρώθηκε με επίσκεψη στο μνημείο του Αγνώστου στρατιώτη, αλλαγή φρουράς και βόλτα στον εθνικό κήπο.

Η επαφή των μαθητών μας με τον κορυφαίο δημοκρατικό θεσμό, τη Βουλή των Ελλήνων θεωρείται πολύ σημαντικό εφόδιο για τη δημιουργία ενεργών πολιτών, για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους, για τη συμμετοχή τους στην κοινωνίας.

 Εμείς περάσαμε τέλεια, εσείς?

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ Ε.Ε.Ε.ΕΚ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΤΖΟΥΒΕΛΕΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *