Έκθεση με θέμα “Γκρεμίζοντας τα τείχη” στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά και συμμετοχή του Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Πειραιά με τα “Φανταστικά Πλάσματα Υπέροχοι Κόσμοι” στις 24-26 Μαίου.

Μετά από πρόταση του Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Πειραιά στη Διεύθυνση Παιδείας και Δια βίου Μάθησης του Δήμου Πειραιά για δημιουργία έκθεσης μαθητών με έργα τους στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά στο πλαίσιο υλοποίησης του σχεδίου δράσης “Φανταστικά πλάσματα- Υπέροχοι κόσμοι” με μεγάλη μας χαρά είδαμε ότι οι υπεύθυνοι του Δήμου έκαναν άμεσα όλες τις απαραίτητες κινήσεις και ενέργειες, ώστε αυτός ο στόχος να υλοποιηθεί και να υπάρξει μια γέφυρα, ώστε η παραγωγή, η δημιουργία, το ταλέντο μαθητών με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών τους να βγει προς το ευρύ κοινό.

Η Διεύθυνση Παιδείας και Δια βίου Μάθησης του Δήμου Πειραιά σε συνεργασία με το Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Πειραιά, το 2ο Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Άνοιξη και το Ε.Ν.Ε.Ε.ΓΥΛ. Πειραιά, με την ευγενική υποστήριξη της Δημοτικής Πινακοθήκης Πειραιά και των εκδόσεων “Αρχονταρίκι” διοργάνωσε παρουσίαση δράσεων και έκθεση με τίτλο “Γκρεμίζοντας τα τείχη” με τις καλλιτεχνικές δημιουργίες των μαθητών. Θερμά ευχαριστούμε την κ. Σωτηρίου Διευθύντρια  Παιδείας, την κ. Αλιγιζάκη, Αντιδήμαρχο Παιδείας και Δια βίου Μάθησης, τον κ. Καρύδη, Αντιδήμαρχο Ανάπτυξης, την κ. Βενετσάνου, Προισταμένη Δια βίου μάθησης που συνέβαλαν αποφασιστικά στην υλοποίηση της αρχικής ιδέας μας, καθώς και τις διευθύντριες των δύο άλλων σχολείων.  Η έκθεση συνεχίστηκε στις 26 και 27 Μαΐου στο πλαίσιο των «Ημερών Θάλασσας» του Δήμου Πειραιά. 

Το μήνυμα που ήθελε να δώσει το σχολείο μας μέσα από την υλοποίηση του σχεδίου δράσης είναι μια αλληγορική ματιά υπέροχων κόσμων μέσα από φανταστικά πλάσματα, διαφορετικά, όμορφα, ξεχωριστά, που όλα συνυπάρχουν αρμονικά, όλα μας κάνουν να ονειρευόμαστε, να ελπίζουμε να χαμογελάμε. Έργα από το εργαστήριο κεραμικής, δημιουργίες μαθητών που χάρη στην ιδιαίτερη και προσαρμοσμένη προσέγγιση των εκπαιδευτικών τους μετατράπηκαν σε έργα τέχνης. Με ένα μήνυμα, ότι όλοι σε κατάλληλα προσαρμοσμένο πλαίσιο, με θετικό και δημιουργικό κλίμα, κοντά σε ανθρώπους με γνώση, κατάρτιση και εμπειρία μπορούμε να αποδώσουμε τα μέγιστα και να προσθέσουμε τη δική μας οπτική, το δικό μας λιθαράκι  στην κοινωνία, συμμετέχοντας ενεργά σε αυτή.

Ο Διευθυντής του Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Πειραιά

Τζουβελέκης Παναγιώτης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *