“Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΩΣ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΣΤΗ ΒΙΑ” (ΜΕΡΟΣ Β)

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα που διοργάνωσε ο διευθυντής της ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑ κ. Αναστασοπουλος Δ., στο αμφιθέατρο Μ. Μερκούρη στο ΣΕΦ, με τίτλο “Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΩΣ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΣΤΗ ΒΙΑ”.

Στο κατάμεστο από μαθητές και εκπαιδευτικούς αμφιθέατρο, μεταξύ άλλων, συμμετείχε και το ΕΕΕΕΚ ΠΕΙΡΑΙΑ , μετά από πρόσκληση της επιστημονικής επιτροπής. Η εισήγηση του διευθυντή του σχολείου Π. Τζουβελέκη με την συμμετοχή ομάδας μαθητών/τριών και εκπαιδευτικών απέσπασε τα θετικά σχόλια των παρευρισκόμενων ,καθώς ο δρόμος για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας και την εξάπλωση του “Ευ αγωνιζεσθαι ” στους μαθητές/τριες περνάει μέσα από την αποδοχή της διαφορετικότητας που μπορεί να προκύψει από συμπεριληπτικές βιωματικές δράσεις.

Με τίτλο “Βιωματικες δράσεις των μαθητών/τριών του ΕΕΕΕΚ ΠΕΙΡΑΙΑ κατά της οπαδικής βίας ” παρουσιάσθηκαν :

1) Κοινές βιωματικές δράσεις συμπερίληψης, μαθητών του ΕΕΕΕΚ ΠΕΙΡΑΙΑ με μαθητές πέντε άλλων σχολείων όπως αθλητικές δραστηριότητες, παραολυμπιακά αγωνίσματα, εικαστικές δράσεις αναγραφής συνθημάτων κατά της οπαδικής βίας σε μπλούζες, πανό και πινακίδες και παρακολούθηση αγώνων από μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς, εκτός σχολικού ωραρίου.

2) Ομιλίες από αναγνωρισμένους πρωταθλητές ολυμπιακών και παραολυμπιακών αγωνισμάτων. και δημιουργία οπτικοποιημένου υλικού (βίντεο) για το “ευ αγωνιζεσθαι “

3)Δημιουργία ειδικού εκπαιδευτικού βιβλίου κατά της οπαδικής βίας,

4) κινηματογραφικές δράσεις…..

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους μαθητές και εκπαιδευτικούς (Σουλτάνη Μ., Κότσιφα Μ. Χριστοπουλου Μ., Γκούμα Η., Τσούτση Β., Σπανοπούλου Μ., Κάρλε Ε.) για την εξαιρετικά επιτυχημένη παρουσίαση του σχολείου μας, στην ημερίδα, αλλά και στην ομάδα εργασίας που σχεδίασε τις παραπάνω δράσεις (Σουλτανη Μ. υποδιευθύντρια, Χριστοπούλου Μ, Γκούμα Η.,Τσούτση Β. καθηγήτριες Φυσικής αγωγής, Κότσιφα Μ., φυσικοθεραπεύτρια, Σουγιουλτζή Κ. Ακρίβου Λ. εκπαιδευτικοί εικαστικών και καλλιτεχνικών, Γιαννοπούλου Γ., Παπαγιαννάκη Φ., Σπανοπούλου Μ., μέλη ΕΒΠ, )……

Μείνετε συντονισμένοι το καλύτερο έρχεται….με την μικρή ταινία μας…..

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ Ε.Ε.Ε.ΕΚ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΤΖΟΥΒΕΛΕΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *